Cestování na elektrickém kole

Doprava

Spousta lidí cestuje každý den za prací či do školy, a proto musí zvolit vhodný způsob dopravy. Když je dané místo blízko, tak můžeme jít pěšky, což je varianta bez starostí, akorát mnoho z nás cestuje na delší vzdálenost. Proto musíme zvážit různé typy dopravy a danou situaci, aby řešení bylo rozumné. Pro dálkovou dopravu jsou tu vlaky, akorát jako třeba u autobusů musíme sledovat jízdní řády.

jízda vlakem

Spoje nám nemusí pasovat, takže potom se hodí automobil. Do něj sedneme, kdy chceme a vyrazíme kam chceme, takže se nemusíme ohlížet na jízdní řády a další záležitosti. Musíme však počítat s tím, že za provoz dáme více financí. Přeci jen se musíme starat o servis a současná situace cen pohonných hmot není nijak slavná. Na druhou stranu nemusíme trávit spoustu času čekáním na vhodný spoj, takže je potřeba aby každý individuálně zvážil své možnosti a vybral podle toho nejvhodnější variantu. Samozřejmě situace se může v průběhu let změnit.

Jízdní kolo

Na tomto prostředku jezdí lidé už spousty let, protože umožňuje snadnou a levnou dopravu až na střední záležitosti. Když se podíváme na jejich prodeje, tak z velké části jsou tvořeny elektrokoly. Ty mají výhodu v tom, že je v nich umístěný elektromotor, který můžeme využívat kdy chceme. S takovým kolem můžeme vyrazit i na delší výlet, protože i díky motoru je jízda snazší.

elektrické kolo

I přes to můžeme šlapat, a to klidně bez pomoci či si navolit její stupeň. Tím, že zapojujeme i svou lidskou sílu, tak můžeme překonat omezovač na 25 km/h a jet rychleji. Ještě k tomu dobíjíme baterii, což není vysoká hodnota, ale i tak se tím zvýší dojezd. Při cestování do práce nám baterie klidně může vydržet celý týden, což záleží na tom, jak to máme daleko. Následně ji dobijeme třeba přes víkend a máme vystaráno. Je výhodné se o ni dobře starat, aby nám dlouho vydržela, protože se jedná o poměrně drahou záležitost.