Ať nepromrznete! Jak vybírat funkční oblečení a kolik vrstev potřebujete?

Zima už nám klepe na dveře a je jasné, že s příchodem chladnějšího období, se musíme začít pořádně oblékat. Funkční neboli termo prádlo je pro to ideální.

Ať nepromrznete! Jak vybírat funkční oblečení a kolik vrstev potřebujete?

V zimním období je velice důležité, umět se správně a teple oblékat. To platí nejen při výletu na hory či na procházku do lesa. I během pouhé cesty do práce se můžeme nastydnout. Důležitý je nejen výběr oblečení ale i jeho správně vrstvení. Ať už jste aktivními nebo pasivními sportovci, lyžujete nebo si jen rádi zajdete na procházku nebo na led zabruslit, termo prádlo se vám bude v zimě hodit. Víte co to vlastně, jak jej správně vybírat a do kolika vrstev se máte zahalit?

pexels-photo-54200

Co to je?

Termo prádlo neboli funkční prádlo je oblečení, které se vyrábí ze speciálního materiálu. Vlákna tohoto oblečení jsou jiná a jejich úkolem je odvádět pot a vlhkost od těla pryč. I když se tedy zapotíte a to, jak při běžné činnosti nebo při sportu, toto oblečení veškerou vlhkost a pot odvede pryč od těla, tím zůstáváme v teple a suchu při jakékoliv fyzické aktivitě. Funkční prádlo ale také napomáhá udržet teplotu těla v normálním režimu. Pokud ho tedy budete nosit, budete se cítit za jakýchkoliv okolností skvěle.

Termo prádlo se od sebe liší různou tloušťkou a také gramáží materiálu použitého na jeho výrobu. Tenčí materiál oceníme v létě a ten silnější naopak v zimě. Pro to, aby prádlo fungovalo, jak má, je velmi důležité umět jej také vrstvit. Zvláště pokud se skutečně chystáte například na hory a víte, že celý den strávíte na svahu. Proto začněte termo tričkem a legínami a postupujte dále. Každá vrstva má svou funkci a společně dohromady pomáhají vytvořit ideální podmínky během sportu a fyzických aktivit.

pexels-photo-869258

Nejen na hory

Funkční oblečení ale oceníte i jindy, než pouze při sportování. Funkční bunda Craft C-store vám poslouží i při běžném nošení – při procházkách nebo při cestě do práce. Zejména pro děti se na denní nošení hodí skvěle, ty jsou totiž na chlad a mráz mnohem více náchylné. Funkční mohou být ale i kalhoty nebo mikiny. Pokud jste rádi v teple, s funkčním oblečením se vám to opravdu podaří.

Vybavte se na letošní zimu a zůstaňte pěkně v teploučku, i když teploty klesnou pod nulu.